FAQ salarissen

Welke informatie hebben jullie nodig voor het aanmelden van een nieuwe medewerker?

Voor het aanmelden hebben wij de volgende documenten nodig:

  • loonbelastingverklaring (deze kun je hier downloaden)
  • arbeidsovereenkomst
  • kopie van identiteitsbewijs

Deze documenten kunnen via de klantportal worden ingestuurd.

Is het mogelijk om een all-in uurloon af te spreken?

Ten eerste is het belangrijk dat je voldoet aan de desbetreffende CAO en wet- en regelgeving. Het is mogelijk om een all-in uurloon af te spreken. Echter, geeft het vaak onduidelijkheden voor de medewerker. Daarom werken we met aparte looncomponenten, zodat iedereen precies kan zien hoe het uurloon is opgebouwd.

Wat is sectorpremie?

Deze premie heeft betrekking op de werkloosheidswet. Per sector is een premie door de Belastingdienst bepaald. De werkgever moet deze premie afdragen. Voor de ene sector geldt dus een andere premie dan voor de andere. Bij bepaalde sectoren is de premie afhankelijk van het type arbeidscontract. Dit is bijvoorbeeld van toepassing in de horeca. Daar verschilt de sectorpremie voor werknemers met een contract voor bepaalde tijd in vergelijking met werknemers die een contract voor onbepaalde tijd hebben.

Hoe lang duurt de verwerking van loonmutaties?

De verwerking van mutaties duurt drie werkdagen. Wanneer je de loonmutaties via het klantportal hebt doorgegeven, zul je drie werkdagen later de loonstroken ontvangen. Houd bij het aanleveren van deze mutaties rekening met deze verwerkingstijd.

Wat is jullie werkwijze?

Wij werken via onze klantportal. Je kunt daar jouw loonmutaties invoeren, die wij zullen invoeren in het systeem. Vervolgens ontvang je via het klantportal een rapportenset met een overzicht van betalingen, journaalposten, loonstroken en het loonaangifterapport.

Hoe weet ik zeker dat de gegevens mijn werknemers in veilige handen zijn?

Wij nemen de privacy van onze klanten erg serieus en werken daarom met een klantportal. De klant dient loonmutaties via deze klantportal door te geven aan Pagati. Deze werkwijze is veiliger dan werken met e-mails.

Hulp nodig?

Staat je vraag er niet tussen? Stuur hem in!

E-mail (verplicht)

Vraag (verplicht)

Toelichting

0
0
image
https://www.pagati.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.pagati.nl//
#b10f24
style1
paged
Blogs laden..
/home/pagatinl/domains/pagati.nl/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.pagati.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Schrijf hier je e-mail
on
off