Klantverhaal Smits b.v. - leading water solutions

In een recent gesprek met Monique van Houts van het bedrijf Smits B.V. -Leading Water Solutions-, een gewaardeerde klant van PAGATI, heeft zij als HR-adviseur bij Smits haar ervaringen gedeeld. Smits, een bedrijf met 75 diverse medewerkers onder de metaal-cao (metaalbewerkingsbedrijf), maakt al meer dan zes jaar gebruik van AFAS voor hun HR-processen. De ondersteuning die Smits hierbij ontvangt, met name bij het optimaliseren van looncomponenten en andere aspecten, wordt als een waardevolle samenwerking met PAGATI ervaren.

Smits werd klant bij PAGATI op 1 september 2023, en hoewel deze overstap midden in het jaar plaatsvond, verliep het dankzij de soepele samenwerking tussen PAGATI en Smits probleemloos. De belangrijkste behoefte van Smits bij PAGATI ligt in de ondersteuning van AFAS bij de salarisverwerking. Het is voor Smits essentieel dat er wordt meegedacht over optimalisaties en dat er snelle communicatie mogelijk is, wat bij PAGATI goed geregeld is.

Wat PAGATI onderscheidt, is de persoonlijke benadering en snelle respons. Smits heeft te maken met specialisten als Mark van Overloop voor AFAS-kennis en Renske Bours voor de salarisverwerking. Het feit dat Smits één aanspreekpunt heeft voor de salarisadministratie maakt de communicatie efficiënter en voorkomt herhaling van vragen.

PAGATI heeft bijvoorbeeld verbeteringen doorgevoerd in de workflows, zoals bij het signaleren van aflopende contracten en de inrichting van de verlofsoorten bij de geboorte van een kind. Dit toont hun proactieve benadering en de waarde van hun expertise. Het feit dat Smits via verschillende kanalen vragen kan stellen, zoals via de portal, telefoon en e-mail, maakt de communicatie flexibel en past goed bij Smits haar behoeften, vooral gezien de tijdgevoelige aard van de salarisverwerking.

Als Smits andere bedrijven die AFAS gebruiken zou adviseren, zou zij PAGATI zeker aanbevelen, vooral voor MKB’s die op zoek zijn naar ondersteuning in optimalisatie van AFAS, de workflows en salarisinrichting. De combinatie van AFAS-expertise en expertise in salarisverwerking die PAGATI biedt, is zeer waardevol.