De HRM Scan

Medewerkers zijn de belangrijkste sleutel tot succes. Ze zijn immers de kracht van iedere organisatie. Daarnaast zorgen ze ervoor dat doelstellingen behaald worden. Des te meer reden om extra aandacht te besteden aan een effectief HRM beleid binnen de organisatie! Dankzij onze HRM scan krijgen jouw medewerkers de aandacht die ze verdienen.

De HRM scan die je bedrijf klaarstoomt voor de toekomst

 De HRM scan kijkt ten eerste of HRM instrumenten op de juiste manier worden ingezet om strategische bedrijfsdoelen te behalen. Daarnaast kijken we of het HRM beleid aansluit op andere afdelingen binnen de organisatie.     De HRM scan wordt ook afgestemd op belangrijke trends en ontwikkelingen op de arbeidsmarkt. Dit stelt ons in staat jouw organisatie te voorzien van effectief en toekomstgericht advies. 

De kracht van young professionals

Onze HRM scan is ontwikkeld door young professionals. Onze young professionals hebben een frisse blik op HRM. Ze zijn nog onbevooroordeeld en maken daarnaast gebruik van de nieuwste ideeën en theorieën op het gebied van HRM. Vooral met de dynamische tijden van vandaag is het goed om te kijken of de HR processen nog steeds passen bij de veranderende omgeving.

Wij zijn niet op zoek naar de standaardoplossing, maar willen onze klanten juist vernieuwing bieden.

De HRM scan bestaat uit de volgende onderdelen:

Hoe is de scan opgebouwd?

HR beleid

Hoe is HRM georganiseerd in de organisatie?

Als startpunt van de HRM scan vind er eerst een nulmeting plaatst. In deze nulmeting kijken we hoe het HR beleid binnen de organisatie is opgebouwd. Door het HR beleid tot in detail uit te lichten, krijg je inzicht in hoe HR processen verlopen en waar dit geoptimaliseerd kan worden. Tevens geeft de nulmeting aanknopingspunten om HRM klaar te stomen voor de toekomst.

Strategic fit

Draagt HRM bij aan het behalen van bedrijfsdoelen?

Bij de stratigic fit proberen we te achterhalen of er een match is tussen de strategie van de organisatie en het HR beleid. Het is belangrijk dat deze twee factoren goed op elkaar zijn afgestemd. Alleen op deze manier worden bedrijfsdoelstellingen behaald en heeft HRM echt waarde.

Internal fit

Zijn de HRM onderdelen op elkaar afgestemd en dragen ze allemaal bij aan hetzelfde doel?

De internal fit kijkt naar de onderlinge afstemming van de verschillende HR onderdelen. Het doel van HRM moet je terug kunnen zien in elk afzonderlijk HR onderdeel. Bij een slechte match is er sprake van ‘deadly combinations’. Dit kan desastreuze gevolgen hebben voor de effectiviteit van het HR beleid.

Organisation fit

Past HRM bij de rest van de organisatie?

Elke organisatie wordt gevormd door gebeurtenissen en creëert op deze manier een eigen identiteit. Het is belangrijk dat het HR beleid past bij deze identiteit, en dus bij de gehele organisatie. Dit is bevorderlijk voor de effectiviteit van HRM in de organisatie. Met oog op de krappe arbeidsmarkt is het belangrijk om nieuwe talenten aan te trekken en te behouden, ook hier speelt organisation fit een belangrijke rol.

Environmental fit

Neemt HRM de ontwikkelingen in haar omgeving mee in zijn of haar beleid?

Bovenstaande thema’s richten zich voornamelijk op interne factoren. Echter zijn er ook externe factoren die invloed hebben op het HR beleid en het effect daarvan. Je hebt economische, institutionele en culturele factoren die invloed hebben op de organisatie en de HR afdeling. Doormiddel van het actief signaleren van en handelen op omgevingsfactoren stoom je je organisatie en het HR beleid klaar voor de toekomst.

Onze Aanpak

Wij geloven dat door voortdurend contact een beter beeld gevormd kan worden van de specifieke uitdagingen waarmee uw bedrijf te maken heeft of kan krijgen. Zeker bij het inschakelen van een HR Flex Adviseur is het belangrijk om ten eerste een goed beeld te vormen van uw organisatie en de struikelblokken in het huidige HRM beleid.

Kortom, vraag je jezelf af, waarom hebben wij dat (nog) niet?

Of zou je graag even sparren met een van onze HRM-specialisten? Daag ons gerust uit, stel Marloes gerust de vraag!

Naam *

E-mail *

Bericht

0
0
image
https://www.pagati.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.pagati.nl//
#b10f24
style1
paged
Blogs laden..
/home/pagatinl/domains/pagati.nl/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.pagati.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Schrijf hier je e-mail
on
off