PAGATI HRM Scan

De HRM scan die HRM de aandacht geeft die het verdient!

Investeer in je medewerkers

Medewerkers zijn de belangrijkste sleutel tot succes; ze zijn immers de kracht van iedere organisatie, daarnaast zorgen zij ervoor dat doelstellingen worden behaald. Dus des te meer reden om extra aandacht te besteden aan HRM binnen de organisatie. Dankzij onze HRM scan krijgt HRM de aandacht die het verdient!

HRM moet ervoor zorgen dat medewerkers optimaal kunnen presteren. Personeel is geen kostenpost, maar de bron van competitief voordeel.

 

De HRM scan die je bedrijf klaarstoomt voor de toekomst

De HRM scan kijkt ten eerste of HR instrumenten op de juiste manier worden ingezet om strategische bedrijfsdoelen te behalen. Daarnaast kijken we of het HR beleid past bij de rest van de organisatie. Afstemming zorgt namelijk voor effectiviteit. De HRM scan is ook afgestemd op belangrijke trends en ontwikkelingen in de arbeidsmarkt. Dit stelt ons in staat organisaties te voorzien van effectief en toekomstgericht advies.

Er zijn veel ontwikkelingen op de arbeidsmarkt waardoor er een hele hoop gaat veranderen. Wij helpen je graag om wendbaar te zijn en hierop in te spelen!

 

De kracht van young professionals

Onze HRM scan is ontwikkeld door young professionals. Onze young professionals hebben een frisse blik op HRM. Ze zijn nog onbevooroordeeld en maken daarnaast gebruik van de nieuwste ideeën en theorieën op het gebied van HRM. Vooral met de dynamische tijden van vandaag is het goed om te kijken of de HR processen nog steeds passen bij de veranderende omgeving.

Wij zijn niet op zoek naar de standaardoplossing, maar willen onze klanten juist vernieuwing bieden.

De HRM scan bestaat uit de volgende onderdelen:

Hoe is de scan opgebouwd?

HR beleid

Hoe is HRM georganiseerd in de organisatie?

Als startpunt van de HRM scan vind er eerst een nulmeting plaatst. In deze nulmeting kijken we hoe het HR beleid binnen de organisatie is opgebouwd. Door het HR beleid tot in detail uit te lichten, krijg je inzicht in hoe HR processen verlopen en waar dit geoptimaliseerd kan worden. Tevens geeft de nulmeting aanknopingspunten om HRM klaar te stomen voor de toekomst.

Strategic fit

Draagt HRM bij aan het behalen van bedrijfsdoelen?

Bij de stratigic fit proberen we te achterhalen of er een match is tussen de strategie van de organisatie en het HR beleid. Het is belangrijk dat deze twee factoren goed op elkaar zijn afgestemd. Alleen op deze manier worden bedrijfsdoelstellingen behaald en heeft HRM echt waarde.

Internal fit

Zijn de HRM onderdelen op elkaar afgestemd en dragen ze allemaal bij aan hetzelfde doel?

De internal fit kijkt naar de onderlinge afstemming van de verschillende HR onderdelen. Het doel van HRM moet je terug kunnen zien in elk afzonderlijk HR onderdeel. Bij een slechte match is er sprake van ‘deadly combinations’. Dit kan desastreuze gevolgen hebben voor de effectiviteit van het HR beleid.

Organisation fit

Past HRM bij de rest van de organisatie?

Elke organisatie wordt gevormd door gebeurtenissen en creëert op deze manier een eigen identiteit. Het is belangrijk dat het HR beleid past bij deze identiteit, en dus bij de gehele organisatie. Dit is bevorderlijk voor de effectiviteit van HRM in de organisatie. Met oog op de krappe arbeidsmarkt is het belangrijk om nieuwe talenten aan te trekken en te behouden, ook hier speelt organisation fit een belangrijke rol.

Environmental fit

Neemt HRM de ontwikkelingen in haar omgeving mee in zijn of haar beleid?

Bovenstaande thema’s richten zich voornamelijk op interne factoren. Echter zijn er ook externe factoren die invloed hebben op het HR beleid en het effect daarvan. Je hebt economische, institutionele en culturele factoren die invloed hebben op de organisatie en de HR afdeling. Doormiddel van het actief signaleren van en handelen op omgevingsfactoren stoom je je organisatie en het HR beleid klaar voor de toekomst.

Onze aanpak

Gratis adviesgesprek

Gratis adviesgesprek

Een gratis adviesgesprek, waarin we kennismaken met elkaar. Samen kijken we naar wat je als organisatie wilt bereiken.

Inventarisatie

Inventarisatie

Er zal eerst een nulmeting plaatsvinden. We brengen belangrijke punten in kaart aan de hand van verschillende vragen, zoals: Hoe staat het bedrijf er op dit moment voor? Hoe matcht dit met de bedrijfsdoelstellingen, de identiteit van de organisatie en de omgeving?

Adviesrapport

De resultaten uit de inventarisatie verwerken wij in een adviesrapport, die we samen zullen bespreken in een vervolggesprek. Hierin staan aanbevelingen en adviezen.

Vervolgtraject

De adviezen die uit de rapportage komen, kunnen worden omgezet in vervolgtrajecten. Wij kunnen helpen om deze vervolgtrajecten uit te werken en vervolgens te implementeren.

De investering voor de HRM scan bedraagt € 595,-. Indien je vervolgtrajecten naar aanleiding van de HRM scan bij PAGATI uitbesteedt, nemen wij de kosten voor de HRM scan voor onze rekening. Neem contact met ons op voor meer informatie.

Toe aan een HRM scan binnen jouw organisatie?

Of wil je meer informatie over onze diensten? Vul vrijblijvend onderstaand contactformulier in, onze HR-adviseur zal contact met je opnemen.

Naam (verplicht)

E-mail (verplicht)

Telefoonnummer (verplicht)

Bericht

image
https://www.pagati.nl/wp-content/themes/blake/
https://www.pagati.nl//
#b10f24
style1
paged
Blogs laden..
/home/pagatinl/domains/pagati.nl/public_html/
#
on
none
loading
#
Sort Gallery
https://www.pagati.nl/wp-content/themes/blake
on
yes
yes
off
Schrijf hier je e-mail
on
off