Een dag van een Payroll Consultant

Een dag van een Payroll Consultant bij PAGATI


Achter de vraag ‘wat wil je later worden?’ in het vriendenboekje van vroeger werd naast de beroepen van dolfijnentrainster, zanger, F1-coureur en dierenarts het beroep ‘salarisadministrateur’ niet vaak benoemd. Dit betekent echter niet dat het geen belangrijke functie is, integendeel! Het gaat immers om het correct en tijdig uitbetalen van medewerkers, en dat elke maand opnieuw. Daarnaast komt er (elk jaar weer nieuwe) complexe wetgeving bij kijken waar de salarisadministrateur goed van op de hoogte moet blijven. Ook moet hij/zij kennis hebben over de CAO geldende wetgeving en regels die betrekking hebben op loonadministratie. Er wordt niet voor niets gezegd ‘Een salarisadministrateur kan het niet goed doen, slechts fout’. Als een piloot een vliegtuig succesvol aan de grond heeft gezet, wordt er door de passagiers geklapt, maar wanneer er elke maand een nieuw correct salaris wordt uitbetaald, juicht de hele organisatie dan ook mee?

In dit artikel geven we wat meer inkijk in de wisselende en uitdagende werkzaamheden van een salarisadministrateur en beschrijven we hoe een dag van een Payroll Consultant bij PAGATI er uitziet.

Dagstart

Een werkdag van een Payroll Consultant bij PAGATI is heel afwisselend met verschillende werkzaamheden, waaronder salarisvragen en HR vragen beantwoorden, maar ook het onderhouden van klantcontacten en het afstemmen van bepaalde klantvragen.

In de ochtend beginnen we met een kopje koffie of thee, hierna loggen we in de klantportal van PAGATI. Dit is een portal waarin alle klantvragen zoals salarisvragen, HR vragen en AFAS vragen binnen komen van onze huidige klanten. Dit controleren we iedere ochtend, om te checken welke vragen de meeste prioriteiten hebben om opgepakt te worden. Wij hanteren en streven erna om elke klantvraag binnen 3 werkdagen te beantwoorden. Daarnaast beheren we een planning met daarin alle deadlines van onze klanten om tijdig alle loonstroken opgemaakt te hebben iedere periode.

Loonmutaties en controles

We checken alle vragen en verwerken de loonmutaties per periode. Daarnaast stemmen we ook telefonisch bepaalde vragen of zaken af met klanten. Het werk is gedetailleerd en je moet goede concentratie hebben om geen fouten te maken. Verder dien je snel te kunnen schakelen tussen verschillende werkzaamheden.

We beginnen met het controleren van loonmutaties en de invoer daarvan, daarnaast worden controles uitgevoerd op ieder verwerkte loonstrook, voordat de loonstrook geaccordeerd kan worden. Dit proces is in grote lijnen waar een salarisadministrateur zich voornamelijk mee bezighoudt.  Daarnaast kijken we of de HR/ salarisprocessen CAO conform goed worden opgevolgd en of bepaalde fiscale voordelen van toepassing zijn.

Loonaangiften en pensioenaangiften

PAGATI heeft een divers aanbod aan klanten, en dat is nou net waar de uitdaging ligt! Telkens veranderen de regel-wetgeving en continue moeten we op de hoogte blijven van nieuwe of aanvullende regel-wetgeving. Daarnaast dien je CAO-afspraken te herkennen en te volgen voor een correcte verwerking van een loonstrook. Verder verzorgen wij ook de loonaangiftes en pensioenaangiftes voor onze klanten, zodat deze aangiftes tijdig ingediend worden bij de externe partijen.


Er werken meerdere specialisten bij PAGATI, ieder is gespecialiseerd in hun eigen werkveld zoals HRM, Salarissen of AFAS Consultancy. Wij werken nauw samen met elkaar, aangezien er vaak overlap is tussen deze werkvelden. Verder zorgt het teamverband ervoor dat je altijd kunt sparren over bepaalde casussen, zodat dit opgelost en uitgevoerd kan worden. Dit zorgt voor een prettige werksfeer op kantoor.

Dagafsluiting

We sluiten de dag af met een korte ‘fitness sessie’ in onze PAGATI Gym. Deze hebben we in de lockdown opgezet. Na een dag vol inspanning is er dus meer dan genoeg ruimte om even te bewegen en te zweten. Aanbod is er genoeg, zo kun je even boxen, fietsen, rennen op de loopband of diverse krachttrainingen uitvoeren. Kortom: laat je even gaan na een intensieve werkdag.

_________________

Ben jij secuur, stressbestendig en communicatief sterk? Denk je dat het beroep van Payroll Consultant bij jou past? PAGATI is altijd op zoek naar nieuwe talenten. Ook werken in ons hechte team van specialisten? Dien dan hier gerust een sollicitatie in.

Vragen over het werken bij PAGATI?

Of ben je benieuwd naar de mogelijkheden die wij te bieden hebben? Stel ze gerust aan Mark.

Naam *

E-mail *

Bericht


PAGATI - Tijd voor je core business
Post by

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *