4 Soorten HR/Salarisadministratie digitalisaties in 2022

4 Soorten HR/Salarisadministratie digitalisaties in 2022


Wie bekend is binnen de wereld van HRM weet dat dit beroep een breed scala aan taken omvat. Van salarisadministratie tot gezondheid & welzijn en van verzuim tot werving & selectie. Op al deze terreinen zijn er processen te vinden die tijdrovender zijn voor de HR afdeling dan nodig, vooral op administratief gebied. Uit een recent onderzoek van Berenschot (2019) worden efficiëntie (66,7%) en kwaliteitsverbetering (62,3%) als belangrijkste reden voor investering in HR-technologie genoemd. Wat bedrijven soms over het hoofd zien is dat digitalisatie ook een grote invloed heeft op de beleving van de werknemer. “Vroeger ging je naar kantoor en daar konden dingen die thuis onmogelijk waren. Denk aan een computer die je toen alleen op kantoor had en thuis niet. Tegenwoordig is het omgekeerde het geval en moet je een hoop techniek en gemak vergeten als je het kantoor binnenstapt”, aldus Berenschot. In dit artikel vind je 4 domeinen binnen de salarisadministratie waar digitalisering een verbetering kan zijn voor zowel management als het personeel.

Digitaal ondertekenen

Door de komst van nieuwe technologieën wordt het proces van documenten ondertekenen makkelijker. Meer en meer bedrijven bieden de optie om de arbeidsovereenkomst digitaal te laten ondertekenen. Door middel van tweestapsverificatie wordt veiligheid gewaarborgd en papier overbodig gemaakt. Verder is de ondertekening ook rechtsgeldig. Tegenwoordig is het mogelijk om veel meer soorten documenten via deze weg te laten ondertekenen met een digitale handtekening. Denk bijvoorbeeld aan een werkgeversverklaring, een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) of een loonheffingsverklaring.

Declaraties opvoeren

Geen tijd meer kwijt aan papieren bonnetjes invoeren! Tegenwoordig is het ook mogelijk om medewerkers zelf hun declaraties te laten opvoeren. Zowel HR als het personeel krijgt door deze transparantie meer inzicht in de daadwerkelijke uitgaven. Je biedt medewerkers de kans om direct aan het eind van hun werkdag of zelfs onderweg hun declaraties in te dienen waardoor ze sneller verwerkt kunnen worden. De meeste software komt zelfs met een optie om een maximum bedrag te stellen aan declaraties, zogeheten declaratieregels, waardoor je niet meer zit met het corrigeren en ter discussie stellen van uitgaven achteraf.

Loonstroken Inzien

Een handige bijkomstigheid van HR-software is dat het medewerkers de mogelijkheid biedt om inzicht te krijgen in salaris via hun persoonlijke dossier. Hierdoor is het eenvoudig om loonstroken in te zien en te downloaden. Door middel van deze digitalisatie voldoe je ook nog eens aan de wet (7:626 BW), die stelt dat de werkgever wettelijk verplicht is een schriftelijke of elektronische opgave te verstrekken indien er wijzigingen in het loon of de premies hebben plaatsgevonden ten opzichte van voorgaande periode.

Ziekteverzuim controleren

Afgelopen jaar lijkt het nóg belangrijker geworden om een goed beeld te krijgen van de gezondheid en het welzijn van medewerkers. Het bijhouden van verzuimgegevens kan gemakkelijk met behulp van deze software. Deze gegevens zijn op hun beurt weer interessant voor HR-managers, die door middel van een automatisch dashboard knel- en verbeterpunten kunnen ontdekken in het verzuimbeleid. Het verzuimmanagement kan ook een stap hoger worden getild door workflows zo in te richten dat de leidinggevende geattendeerd wordt dat er contact moet worden opgenomen met het UWV of een bloemetje moet worden gestuurd bij langdurige ziekte. Zo worden alle betrokkenen gestimuleerd actief mee te werken aan een spoedige re-integratie.

_________________

Bij PAGATI werken specialisten die alles weten van digitalisatie in HRM en salarisadministratie. Deze experts richten de digitalisatieprocessen in op basis van jouw specifieke vraag, behoefte en omgeving. Zo bepaal je bijvoorbeeld zelf welke gegevens er op het management dashboard verschijnen en welke functionaliteiten zichtbaar zijn voor medewerkers in de App. Benieuwd hoe PAGATI jouw bedrijf verder kan helpen op het gebied van digitalisering? Neem dan gerust contact met ons op.

Hulp nodig?

Of benieuwd naar de mogelijkheden? Wij ondersteunen je graag met het digitaliseren van jouw salarisadministratie en HRM-processen.

Naam *

E-mail *

Bericht


info@pagati.nl

PAGATI - Tijd voor je core business
Post by

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.